Magnesium: De voordelen en alles wat je moet weten
Hey jij daar! Ja, jij! Wist je dat magnesium een van de meest essentiële mineralen is voor je lichaam? Het speelt een cruciale rol in meer dan 300 biochemische reacties in je lijf. Toch krijgen veel mensen niet genoeg magnesium binnen. In deze blogpost duiken we in de wondere wereld van magnesium. We bekijken wie het kan gebruiken, waar het vandaan komt, in welke voeding je het vindt en wat ons aanraden merk is. Dus, laten we snel van start gaan!
Wie kan magnesium gebruiken?
Kort gezegd: iedereen! Magnesium is belangrijk voor jong en oud. Het ondersteunt je spieren, zenuwstelsel, hartgezondheid, botten en tanden. Vooral sporters, zwangere vrouwen, ouderen en mensen met een druk en stressvol leven kunnen extra baat hebben bij magnesiumsupplementen. Magnesium helpt namelijk om je energieniveau op peil te houden en bevordert een goede nachtrust. En laten we eerlijk zijn, wie wil dat nou niet?
Maar ook als je last hebt van spierkrampen, migraine, diabetes of een hoge bloeddruk, kan extra magnesium je klachten verlichten. Natuurlijk is het altijd verstandig om eerst even met je huisarts te overleggen voordat je begint met supplementen. Safety first!
De geschiedenis van magnesium
Magnesium is vernoemd naar de Griekse stad Magnesia, waar het mineraal voor het eerst werd ontdekt. Al in de 17e eeuw werd magnesiumsulfaat (beter bekend als bitterzout) gebruikt als laxeermiddel. Maar pas in 1808 werd magnesium geïsoleerd door de Britse chemicus Sir Humphry Davy. Sindsdien heeft magnesium een lange weg afgelegd en weten we steeds meer over de gezondheidsvoordelen van dit krachtige mineraal.
Waar komt magnesium vandaan?
Magnesium komt van nature voor in de aarde, oceanen en zelfs in sterren en de menselijke biologische systemen. Het is het op zeven na meest voorkomende element in de aardkorst. Magnesiumzouten worden gewonnen uit natuurlijke bronnen zoals zeewater, zoutmeren en minerale afzettingen zoals dolomiet.
Een van de meest bekende magnesiumrijke gebieden is de Zechstein zee, een oerzee die zo'n 250 miljoen jaar geleden grote delen van Europa bedekte. Het zuivere magnesiumchloride dat hier gewonnen wordt, staat bekend om zijn hoge opnamecapaciteit door het lichaam. Meer hierover wanneer we ons aanraden merk bespreken!
Magnesium in voeding
Je kunt magnesium uit verschillende voedingsbronnen halen. Bladgroenten zoals spinazie en boerenkool zijn rijk aan dit mineraal. Ook noten, zaden, peulvruchten, volkoren granen, bananen en cacao bevatten magnesium. Helaas is door het bewerken van voeding en uitgeputte landbouwgrond het magnesiumgehalte in onze voeding de laatste decennia flink afgenomen. Daarom kan het verstandig zijn om een supplement te gebruiken.
Maar let op: niet alle magnesiumsupplementen zijn gelijk. Er zijn verschillende verbindingen zoals magnesiumcitraat, -oxide, -glycinaat en -chloride, elk met hun eigen opnamecapaciteit. Magnesiumchloride, gewonnen uit de Zechstein zee, is een van de best opneembare vormen.
Ons aanraden merk: Zechsal magnesium
Bij de webshop van coachingpraktijk Je Kompas vind je het merk . Dit magnesiumchloride wordt gewonnen uit de oeroude, onvervuilde Zechstein zee en is van zeer hoge zuiverheid en kwaliteit. Door de natuurlijke winning blijven de van nature aanwezige sporenelementen behouden.
Zechsal biedt magnesium aan in verschillende vormen, zoals magnesiumolie voor topisch gebruik, magnesiumvlokken om toe te voegen aan een (voet)bad en magnesiumgel. Zo is er voor ieder wat wils! Dankzij de hoge opnamecapaciteit van magnesiumchloride uit de Zechstein zee, weet je zeker dat je lichaam optimaal profiteert van dit essentiële mineraal.
Tot slot
Pff, dat was een flinke dosis informatie over magnesium! Maar nu weet je alles over de voordelen, geschiedenis, voedingsbronnen en ons aanraden merk Zechsal. Met magnesium in je leven zit je gegarandeerd "Mg-oed"! Dus waar wacht je nog op? Ga snel naar en ontdek zelf de kracht van Zechsal magnesium. Je lijf zal je dankbaar zijn!
Zorg goed voor jezelf en tot de volgende keer!
Disclaimer: Dit artikel is enkel bedoeld voor informatieve doeleinden en vervangt geen medisch advies. Raadpleeg altijd een arts voor je aan supplementen begint.
Met kruidige groet,
Sylvie
Comments